jukebox mU Pučkom domu Osekovo održana je polufinalna večer dječjeg glazbenog festivala 'Mali Jukebox'.


Riječ je o festivalu u kojem djeca, osim što pjevaju u zboru ili kao solisti, sviraju kombinirajući razne instrumente, a plesom i upotpunjuju scensku izvedbu.

Festival je pokrenut 1992. i održavao se do 1997. kada je prerastao u festival 'Neki novi klinci' i smanjen mu je obim sudionika. Festival Mali juke box bio je veoma popularan, emitiran na HRT-u i natjecala su se djeca iz cijele Hrvatske. Prošle godine ponovno je pokrenut festival, najprije na lokalnoj razini- djecaiz Kutine, Osekova i Popovače, a tijekom sljedećih godina namjera organizatora je postići da Festival poprimi i međunarodni karakter. Ove godine Festival se održava u okviru projekta Tik-Tak, vrijeme je za kulturu. S talentiranom djecom radi poznati glazbeni pedagog prof. Darko Majstorović, koji je i umjetnički direktor Festivala. Djeca uče svirati instrumente, vježbaju pjevanje i scenske nastupe. Primarni cilj Festivala upravo i jest glazbeno- scensko educiranje djece te promicanje i poticanje dječjeg glazbenog stvaralaštva ali i omogućavanje dječjih nastupa, stvaranje i snimanja novih glazbenih djela u što kvalitetnijim produkcijskim uvjetima. „Nakon prošlogodišnjeg povratka Festivala u Kutinu, motivirano nastavljamo s realizacijom ove vrlo zanimljive dječje manifestacije kojoj prethode mjeseci rada i pripreme na uvježbavanju novih izvedbi. Ostvaren je plan i provedene su audicije u četiri škole s područja Županije: u Sisku, Novskoj, Petrinji i Popovači te je povjerenstvo izabralo predstavnike koji nastupaju pored kutinskih solista"- naglasila je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Kutina i organizatorica Festivala Jasminka Molnar.

U polufinalnoj večei Malog JUKEBOX-a u Osekovu nastupilo je 11 pjevača koje je glazbeno prati festivalski bend, plesači i prateći vokali. Natjecatelje su ocjenjivala dva stručna žirija. Jedan čine djeca izabrana na festivalu, dok su u drugom odrasli glazbeni stručnjaci. Kao gosti brojnu okupljenu publiku oduševili su članovi Benda S.O.S. uz Zoru Šarčević i Lornu Vasik, Festivalski bend i Sara Špičak, kao i Bend TNT- Matija Dragojlović i Inga Potnar. Polufinale Malog Jukeboxa u Osekovu otvorenim je proglasio gradonačelnik Josip Mišković.