Najave
Gospodarstvo
Petak, 02 Siječanj 2009 16:24

Zapadna granica općine udaljena je od Zagreba samo 50 km, a općina Popovača također je odlično povezana sa Siskom i Kutinom, pa je vidljiv kvalitetan prometno-zemljopisni položaj.

Postojeća industrija od velikog je značaja, a smjernice razvoja općine kroz razvoj poljoprivrede i poduzetništva ukazuju na planski pristup i zrelost u sklopu cjelokupnog gospodarskog napretka. Općina je već prepoznala važnost poticanja razvoja poljoprivrede i poduzetništva kroz programe sufinanciranja i planskog razvoja, a dokaz tome je i uključivanje u Projekt reforme lokalne samouprave, gdje je proizvod ovaj Strateški plan gospodarskog razvoja. Jasno je da se mora očekivati i uključivanje lokalnih projekata u pretpristupne fondove, kao i prepoznavanje navedenih vrijednosti kroz Županijsku razvojnu strategiju i Plan lokalnog razvoja Moslavine, gdje je općina Popovača već prijavila određene projektne prijedloge. Očekuje se da će razvojem gospodarstva ojačati i društvena infrastruktura jer se opaža nedostatak glazbene, osnovne i srednje škole, kao i sportskih terena, bazena, teretane i sportske dvorane, za što postoji realna potreba i interes.

 

Popis tvrtki

Popis obrtnika

 
 
Btn_srgp

Btn_izbori_VMO_2019


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.