gastro vU Garešnici je proteklog vikenda održana tradicionalna turistička manifestacija Gastro-flora 2019. na kojoj se predstavila i Turistička zajednica Grada Popovače.


Riječ je o jednoj od najpoznatijih garešničkih manifestacija za čiju su organizaciju zaslužni garešničko Udruženje obrtnika, Turistička zajednica Sjeverna Moslavina, Grad Garešnica i gradski Komunalac.
Dvodnevni program održan na gradskoj tržnici krenuo je 10. Obrtničkom gastro izložbom, u okviru koje su izlagači iz različitih krajeva Hrvatske pripremali autohtone specijalitete sredine iz koje dolaze nudeći posjetiteljima besplatnu degustaciju istih. „Iznimno bogata gastro ponuda obuhvatila je specijalitete od dalmatinske kuhinje do slavonskih jela. Manifestacija je nastavljena u subotu 7. Sajmom cvijeća u gradskom parku uz široku ponudu različitog cvijeća kao i bogate cvjetne instalacije, a sve je popraćeno šarolikim zabavnim odnosno glazbenim programom. Turistička zajednica Grada Popovače na svom je štandu predstavila ponudu ovog kraja podjelom različitih promotivnih materijala, informiranjem posjetitelja o najznačajnijim prirodnim i kulturnim znamenitostima te drugim odredištima koja ovdje vrijedi posjetiti. Na našem štandu svi su imali priliku probati naš autohtoni Škrlet, med članova Udruge pčelara LIPA, popovačku čokoladu i druge proizvode popovačkih OPG-a odnosno proizvođača"- izvjestila je predstavnica Turističke zajednice Ksenija Tomac Špoljarić. Otvorenju manifestacije je, između ostalih gostiju, nazočio i gradonačelnik Josip Mišković.