josipovo mU Moslavačkoj Slatini jučer je obilježen blagdan sv. Josipa, zaštitnika ovog naselja.

Proslava blagdana sv. Josipa održana je uz svečano misno slavlje koje je u prostoru istoimene kapele predvodio vlč. Marijan Koren, župnik gornjojelenske župe sv. Ivana Krstitelja, uz asistenciju vlč. Mate Mihaljevića iz susjedne velikoludinske župe.
Ovim povodom su članovi popovačke Udruge dijabetičara uspješno organizirali i tradicionalnu Šetnju do Moslavačke Slatine poznatiju kao 'Križni put' u dužini od oko sedam kilometara koji je krenuo iz dvorišta popovačke crkve sv. Alojzija Gonzage. Pored članova Udruge dijabetičara Popovače, među sudionicima ovogodišnjeg Križnog puta bilo je i gostiju iz okolnih prijateljskih udruga. Putem je organizirana zajednička molitva na 14 postaja Križnog puta, a za sve sudionike koji nisu bili u mogućnosti u potpunosti pješačiti do Moslavačke Slatine, organiziran je prijevoz vozilom DVD-a Popovača.
Svetkovina nebeskog zaštitnika, sv. Josipa, u Moslavčkoj je Slatini nastavljena uz zajedničko druženje mještana i gostiju, hodočasnika iz Gornje Jelenske, Popovače i drugih susjednih naselja u prostoru tamošnje planinarske kuće. Proslavi je nazočio i gradonačelnik Josip Mišković sa suradnicima.