maratonci mUdruga maratonaca SMŽ „Heroji ne umiru" organizirala je proteklog vikenda 2. memorijalnu utrku Glina – Kutina u dužini 87 kilometara koja je okupila 50 maratonaca iz svih krajeva Hrvatske.


U okviru ove utrke sudionici su odali počast poginulim braniteljima kod spomen obilježja u Glini, Petrinji, Sisku, Kutini i Popovači gdje ih je, zajedno sa predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata, dočekao gradonačelnik Josip Mišković srdačno im zahvalivši na ovoj inicijativi. „Memorijalnom utrkom želimo sačuvati uspomenu na pale branitelje i promicati vrijednosti Domovinskog rata kako se nikad ne bi zaboravila žrtva hrvatskog naroda"- istaknuo je ovom prilikom Igor Vuković, predsjednik Udruge maratonaca SMŽ „Heroji ne umiru".
Po završetku utrke organizatori su za sve sudionike i goste pripremili su druženje u Pučkom domu Gornja Gračenica uz bogat kulturni program u kojem su nastupili: Klapa 'Zadarski kantuni', KUD 'Lipa' Sinac, KUD 'Sunjanka' Sunja, KUD 'Moslavka' Gornja Gračenica, Tamburaški sastav 'Presto' Sunja.