4 sjednica gv-mNa jučer održanoj sjednici gradski vijećnici usvojili su odluku o kreditnom zaduženju Grada Popovače u iznosu od 12 milijuna kuna, a u svrhu osiguravanja sredstava za kapitalne projekte izgradnje.


Riječ je o sufinanciranju radova na izgradnji školske sportske dvorane, rekonstrukcije Trga II u Popovači, izgradnje kanalizacijske mreže u Sisačkoj- Kolodvorskoj ulici te Ulici Bana Jelačića, izgradnji prometnica u Ulici Hrvatskih branitelja, Gospodarsko- proizvodnoj zoni Mišička te izgradnji pristupne/ spojne ceste Sisačka- Kolodvorska ulica. U ime vijećnika HDZ-a Roman Rosavec napomenuo je kako HDZ nema ništa protiv zaduživanja za sportsku dvoranu i spojnu ulicu prema školi, ali nije za zaduživanje za ostale nevedene projekte.
„Nikako se ne slažemo sa zaduženjem po pitanju rekonstrukcije Trga II te građenja prometnica u Ulici Hrv.branitelja, a napose u Zoni Mišička jer postojeća Zona ima parcela koje imaju svu potrebnu infrastrukturu, ali tamo se ništa ne događa"- rekao je Rosavec.4 sjednica gv-5

4 sjednica gv-2

Odgovarajući na izraženi stav vijećnika HDZ-a, gradonačelnik Josip Mišković napomenuo je kako razvoj gospodarstva mora teći kontinuirano. „Iz vašeg izrečenog stava proizlazi da je HDZ protiv ulaganja u gospodarstvo i protiv daljnjeg razvitka Zone odnosno protiv uređenja Trga i ulice Hrvatskih branitelja. Poduzetnici koji su tamo kupili parcele očekuju iste uvjete za svoje investicije kakvi su osigurani tvornicama Pharmas i Sano"- istaknuo je Mišković.4 sjednica gv-6

Na 4. sjednici Vijeća predstavljeno je Izvješće o stanju u prostoru Grada Popovače koje je vijećnicima obrazložio Darko Bohatka iz Zavoda za prostorno uređenje Sisačko-moslavačke županije.

4 sjednica gv-1
Prihvaćena je i inicijativa za pokretanje izmjena i dopuna prostornog plana uređenja Grada Popovače. „Više vlasnika nelegalno izgrađenih objekata iz Gornje Jelenske, a što se prije svega odnosi na stambene građevine smještene izvan granica građevinskog područja a u okviru obuhvata Regionalnog parka, podnijeli su zahtjev za proširenje građevinskog područja"- obrazložio je gradonačelnik istaknuvši da se prihvaća inicijativa podnositelja zahtjeva za ove izmjene odnosno za proširenje građevinskog područja. Također se predlaže da se navedene Izmjene i dopune Prostornog plana usklade sa Zakonom o prostornom uređenju koji je u tijeku donošenja.
Na sjednici je većinom glasova izglasano i izvješće o izvršenju proračuna za prvih 6 mjeseci ove godine.