svecana sjednica 2013-mUz prvi Dan grada svečanom sjednicom Gradskoga vijeća obilježeno je i 20 godina lokalne samouprave.


Dobrodošlicu brojnim uzvanicima okupljenima na svečanoj sjednici srdačno je izrazila predsjednica Gradskog vijeća Popovače Marija Starčević.
Dobivanje statusa Grada stepenica je više u razvoju Popovače, koji će joj otvoriti nove mogućnosti, naglasio je u svom obraćanju gradonačelnik Josip Mišković istaknuvši kako je ovaj status logičan slijed razvoja općine.

svecana sjednica 2013-6

svecana sjednica 2013-4
„To je samo potvrda napretka ove lokalne samouprave koja je u ovih 20 godina zaista napravila puno i u gospodarskom, i u svakom drugom smislu, a što je prepoznato i od državnih institucija. Na određeni način priznanje je to svima onima koji su gradili i radili u gradu Popovača"- rekao je Mišković te dodao da Popovaču u narednom razdoblju čeka novi ciklus razvoja, a dobivanje povjerenja građana na ovim lokalnim izborima obveza je nastavka razvijanja Grada i započetih projekata. „Škola i sportska dvorana san su mnoge djece u Popovači i vjerujem da će u ovom mandatu taj projekt biti završen jer svi su uvjeti za to ispunjeni. Nadam se da je konačno i kriza na dnu te da će naš veliki projekt, Gospodarska zona Mišička, zaživjeti u potpunosti i da će to biti pokretač gospodarskog razvoja našega grada"- zaključio je Mišković.svecana sjednica 2013-11

Kako je naglašeno na sjednici, Popovača je izgradila kvalitetnu suradnju sa Sisačko-moslavačkom županijom od koje uživa snažnu podršku u realizaciji kapitalnih projekata na svom području, ali i sa susjednim gradovima i općinama čiji su gradonačelnici i načelnici uveličali prvu svečanu sjednicu Gradskog vijeća. U njihovo ime skup je pozdravio kutinski gradonačelnik Andrija Rudić, dok je u ime županice Sisačko-moslavačke županije, Marine Lovrić Merzel, Dan grada Popovači čestitao njezin zamjenik, Zdenko Vahovec istaknuvši kako SMŽ kroz dijalog i partnerstvo, zajedno sa resornim ministarstvima, u sljedećih godinu, dvije ulaže 235 milijuna kuna u Zavod za forenziku odnosno 53 milijuna u novu školu sa sportskom dvoranom.

svecana sjednica 2013-9

svecana sjednica 2013-10

Program ovogodišnje svečane sjednice Gradskog vijeća obogaćen je nastupom članova Tamburaškog orkestra 'Ratimir Joža Prosoli' te članica KUD-a Stjepan Šajnović iz Osekova, kao i bogatim izložbama ručnih radova i rukotvorina kojima su se tradicionalno predstavile Radna terapija Neuropsihijatrijske bolnice 'Dr. Ivan Barbot' te Forum žena.

svecana sjednica 2013-1

svecana sjednica 2013-2

svecana sjednica 2013-3

svecana sjednica 2013-5

svecana sjednica 2013-7
Zajedno sa izaslanstvom Sisačko- moslavačke županije, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata s popovačkog područja, Ured gradonačelnika i vijećnici Gradskog vijeća su u spomen na poginule branitelje na popovačkom mjesnom groblju položili vijence i zapalili svijeće uz molitvu koju je predvodio vlč. Mato Draganović.polaganje-vijenaca1

polaganje-vijenaca2

polaganje-vijenaca3

polaganje-vijenaca4

polaganje-vijenaca5