eko-odbor-mEko odbor Dječjeg vrtića Popovača na posljednjoj se sjednici osvrnuo na do sada realizirane aktivnosti te usvojio Plan djelovanja za preostali dio tekuće pedagoške godine.


Kao glavna odrednica ovogodišnjeg plana djelovanja Eko vrtića utvrđeno je kretanje, izvijestile su koordinatorice Antonija Faletar, Sunčica Jerković i Marija Ginder te podsjetile da su svi polaznici i zaposlenici popovačkog vrtića uključeni u eko program. Kroz proteklo razdoblje, od rujna do prosinca, provedeno je niz aktivnosti među kojima je posebno istaknuto obilježavanje Europskog tjedna kretanja, obilježavanje dolaska jeseni, organizacija Dječjeg tjedna, obilježavanje Međunardonog dana pješačenja, Dana jabuka, Dana kruha, prodajna izložba pekarskih proizvoda, jesensko uređivanje cvjetnjaka. Vrtićanci njeguju i kvalitetnu suardnju s lokalnim udrugama pa su tako u suradnji s popovačkim Lionsima proveli akciju sadnje novog drveća na igralištu, a proveli su druženje i sa planinarima članovima HPD-a Jelengrad. „Aktivnosti Dječjeg vrtića tijekom prosinca u znaku su blagdana pa pripremamo prikaz tradicionalnog slavljenja Božića i ostalih svetaka i sudjelovanje na Božićnom sajmu. Za siječanj i veljaču planiramo igre na snijegu te odlazak na klizanje u Sisak, a ovogodišnji Projektni dan vrtića bit će posvećen obilježavanju Dana tjelesne aktivnosti"- istaknuto je na sastanku Eko odbora.
Tijekom cijele pedagoške godine 2013./ 2014. u Dječjem vrtiću Popovača provodi se projekt Kretanjem i zdravom prehranom do zdravlja, uređivanje Eko- kutka, aktivnosti informiranja i prezentiranja rada Eko- vrtića te prikupljanja uporabljenog papira, uređuje se pano a Eko- patrola prati unutarnji i vanjski prostor.
"Grad Popovača i dalje će pružati punu podršku provedbi eko- projekata Dječjeg vrtića Popovača"- istaknula je na sastanku Eko odbora zamjenica gradonačelnika Ana Strilić.