dolazak-jeseni-mUz niz aktivnosti u Dječjem je vrtiću Popovača obilježen dolazak jeseni.


Tjedan obilježavanja dolaska jeseni vrtićanci su započeli dužom šetnjom starijih skupina i posjetom šumi gdje je djecu dočekala teta Jesen. Putem do šume i u njoj djeca su razgovarala sa svojim odgojiteljicama o promjenama koje nam je sa sobom donijela jesen i brala jesenske plodove na koje su naišli putem.
Djeca srednje i mlađe skupine te jaslice II. također su prošetale do obližnje šumice u potrazi za plodovima i lišćem sa svojim odgojiteljicama.dolazak-jeseni-4

dolazak-jeseni-3

dolazak-jeseni-6


Program je nastavljen uz prigodne jesenske aktivnosti na terasi i vrtićkom igralištu. „Djeca starijih skupina s veseljem su rulili klipove kukuruza koji su kasnije poslali konjima za hranu, te su čistili i jeli orahe na terasi. Na drugoj su terasi djeca srednje skupine i odgojiteljice pekle kokice koje su punili u posudice i dijelili djeci. Mlađa skupina rezala je voće i pravila voćnu salatu. Skupina Bubamare također su rezali svježe voće i s odgojiteljicama pravili frape od voća i mlijeka kojeg su svi rado kušali" podsjećaju iz Dječjeg vrtića Popovača ističući kako je uslijedilo i zajedničko rezanje različitog povrća od kojeg su djeca s veseljem radila zimnicu na vanjskom prostoru.
Obilježavanje dolaska jeseni obuhvatilo je i likovne aktivnosti kroz različite likovne tehnike. Djeca su promatrala i crtala različito voće i povrće. U centru kuhinje djeci je ponuđeno tijesto za modeliranje. Djeca i odgojiteljice sve su radove napravljene kroz tjedan izložili ispred ulaza u vrtić.dolazak-jeseni-1

dolazak-jeseni-5
Program je završen uz dvije predstave – 'Obitelj Tikvići' i 'Tko bira njemu šiške' koje su pripremile odgojiteljice dramske grupe Dječjeg vrtića Popovača.