tjedan-kretanja-mU Dječjem vrtiću Popovača djeca i odgojitelji obilježili su Europski tjedan kretanja od 16. do 20. rujna 2013. aktivnostima održanim tijekom čitavog tjedna.


U ponedjeljak su, prema vlastitim željama, djeca srednje skupine i starijih skupina došli u vrtić na biciklu, rolama ili romobilu. Na popločenom prostoru ispred vrtića i u obližnjem parku organizirana je vožnja na spomenutim prijevoznim sredstvima, te natjecanje između djece skupina Vrapčića, Pčelica i Slonića. U utorak su u sobama skupina provedene likovne aktivnosti u različitim tehnikama slikanja i modeliranje.

tjedan kretanja

tjedan-kretanja2

U srijedu su Dječji vrtić posjetili kontakt policajci Policijske postaje Kutina. S ciljem promicanja, prevencije i unapređenja zaštite predškolske djece u prometu, najprije su u vrtićkoj dvorani održali kratko predavanje i razgovor s djecom starijih skupina, a potom su se polaznici u pratnji teta i policajaca uputili na prometni poligon postavljen na parkiralištu ispred vrtića. „Vožnja biciklima postavljenim poligonom uz druženje s kontakt policajcima bilo je osobito zanimljivo našoj djeci. Susretu djece s policajcima nazočio je i gradonačelnik Josip Mišković, koji je izrazio pohvalu ovakvim inicijativama istaknuvši kako one značajno pridonose kako edukaciji i informiranju djece o prometnoj sigurnosti, tako i u smislu izgradnje odnosa povjerenja djece prema policiji odnosno njihova partnerstva sa zajednicom"- napominju iz Dječjeg vrtića te podsjećaju da su neke od planiranih aktivnosti (zajedničko vježbanje djece i odgojitelja na vanjskom prostoru uz vodstvo trenera i zajedničko pješačenje djece, roditelja i odgojitelja) odgođene su zbog kišnog razdoblja.

tjedan-kretanja4

tjedan-kretanja6