jesenskasvecanost-mDječji vrtić Popovača jesen je dočekao uz mnogobrojne aktivnosti.

Svakodnevno donoseći u vrtić različite plodove kroz cijeli jedan tjedan, polaznici svih skupina vrijedno su se pripremali za finalnu proslavu dolaska jeseni u čemu su aktivno sudjelovali i njihovi roditelji. Od prikupljenih plodova nastali su štambilji od povrća, oslikano lišće, lutke za predstavu, mozaici, reljefne slike, nakit...jesenskasvecanost1

jesenskasvecanost2

jesenskasvecanost3
"Centralnu svečanost proslave jeseni organizirali smo na kraju tjedna. Djeca svih dobnih skupina zajedno su sudjelovala u različitim aktivnostima. Tako smo, primjerice, rezali povrće, pripremali zimnicu; ribali, gazili i kiselili zelje; radili mošt od grožđa; pekli kokice; rezali voće (banane, kivi, jabuke, kruške, kupine) od kojeg smo pravili frape; otvorili pravu voćarnu u kojoj su djeca s veseljem kupovala razno voće i povrće također ga i konzumiravši. Sve spomenute aktivnosti pripremljene su na terasama i igralištu vrtića. Skupina Vjeverice iz Volodera pravila je tradicionalni kolač od jabuka - „Posipanku"- kaže ravnateljica Dječjeg vrtića Jasna Nociar.
U povodu obilježavanja dolaska jeseni, dramska skupina Dječjeg vrtića Popovača u sastavu odgojiteljica Ljerke, Božice, Anite i Višnje, pripremila je prigodnu lutkarsku predstavu.
Lutke za predstavu izradile su od prirodno neoblikovanog materijala kao što su tikvice, žirevi, grah, kesteni, kukuruz, raznovrsno lišće. Predstavom oduševljena djeca svih odgojnih skupina uključila su se u program zaplesavši sa svojim tetama.
U Dječjem vrtiću nastavljena je i tradicija listopadske proslave Dana kruha.dani-kruha-vrtic
"Kroz ovaj se program s načinom nastajanja kruha upoznajemo kroz cijeli proces - od zrna do kruha, te tako nastojimo približiti djeci blagovanje kruha i narodne običaje. U cjelotjednom obilježavanju Dana kruha sudjelovale su sve odgojne skupine vrtića. Tako je starija skupina Slonići posjetila seosko domaćinstvo Bistrički u Osekovu gdje su sudjelovali u cijelom postupku izrade kruha. Na imanju im je predstavljen i postupak nastanka narodnog tkiva i veziva što je djecu dodatno razveselilo. Skupina Pčelice bila je u obilasku mjesne pekare gdje upoznali proizvodni proces i degustirali pekarske proizvode. Djeci ostalih skupina ponuđene su kroz tjedan razne aktivnosti od tijesta"- napominju iz Dječjeg vrtića i ističu kako je u središtu Popovače u sklopu ovog programa provedena i humanitarna akcija „Pretvorimo šumicu u park". Pored teta i djece, u akciji su sudjelovali i roditelji ispekavši raznovrsne pekarske proizvode koje su djeca starijih skupina prodavala na štandu. Novčana sredstva prikupljena prodajom kolača i kruha namijenit će se za uređenje parka u neposrednoj blizini vrtića.dani-kruha-vrtic1

dani-kruha-vrtic2