posjet-happy-kids-mU znak zahvalnosti za uključivanje u akciju „Za mala hrabra srca", članice Dječjeg foruma „Happy kids" Osnovne škole Galdovo danas su posjetili Dječji vrtić te Osnovnu školu Popovača.

Naime, Dječji Forum galdovačke Osnovne škole prošle je godine pokrenuo ovu akciju prikupljanja novčanih priloga za nabavu digitalnog kardiološko-vaskularnog color dopplera za Odjel dječje kardiologije zagrebačkog KBC Rebro, Klinike za pedijatriju. Riječ je o aparatu vrijednom 609.000 kuna kojim se već u maminom trbuhu mogu otkriti problemi sa srcem nerođene bebe što otvara mogućnost pravovremene operacije.
Među brojnom djecom širom Republike Hrvatke koja su podržala inicijativu, u provedbu humanitarne akcije "Za mala hrabra srca" uključili su se i polaznici Dječjeg vrtića te Osnovne škole Popovača, do sada zajedno prikupivši ukupno 5.701 kuna.posjet-happy-kids1
U pratnji predsjednice sisačkog Društva Naša djeca 2010. Renate Fridrih i jedne od voditeljica Dječjeg foruma Željke Mikić- Kraker, članice "Happy kidsa" jučer su polaznicima Dječjeg vrtića uručile slatkiše. Ravnateljica vrtića Jasna Nociar naglasila je kako se radi o trećoj po redu humanitarnoj akciji koju je provodio Dječji vrtić Popovača, a na iste će se odazivati i ubuduće. "Takve su akcije iznimno dobro prihvaćene od strane naših polaznika, i uvijek kvalitetno podržane od njihovih roditelja i svih sugrađana"- istaknula je Nociar. Goste je pozdravio i zamjenik općinskog načelnika Dragan Šarčević. "Općina Popovača uvijek pozdravlja ovakve akcije i inicijative. Znatne napore ulažemo u osiguravanje što kvalitetnijih uvjeta za našu djecu, pa smatram da će Općina u skorije vrijeme ostvariti status Općine- prijatelja djece odnosno da će se i u okviru naše Osnovne škole formirati Dječji forum za što postoje sve važne predispozicije"- rekao je Šarčević.

posjet-happy-kids2

posjet-happy-kids3
Posjetivši Osnovnu školu Popovača, članice Dječjeg foruma "Happy kids" OŠ Galdovo učenike su upoznale sa svojim aktivnostima te u znak zahvalnosti za prikupljenu donaciju izvele im svoju plesnu točku. Domaćini su im ovom prilikom uručili kutiju punu poruka za što brže ozdravljenje koju će sisački forumaši uručiti bolesnoj djeci.

posjet-happy-kids4