dan-mocvare-vrticmU okviru obilježavanja Svjetskog dana močvarnih staništa, 2. veljače, jučer je u Dječjem vrtiću održana promocija slikovnog priručnika „Močvara: priča o životu jednog vretenca" Udruge Kapibara.

Edukativni slikovni priručnik polaznicima vrtića predstavila je Dragica Vugić, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Sisačko-moslavačke županije. Riječ je o priručniku koji je izrađen u sklopu projekta „Dugoročno očuvanje rijetkih i ugroženih staništa Hrvatske kroz edukaciju najmlađih- priprema edukativnih materijala za djecu predškolske dobi". Udruga Kapibara navedeni projekt provodila je od rujna 2009. do listopada 2010., a u cilju upoznavanja djece s ekološkom važnosti močvarnih staništa, razlozima njihove ugroženosti odnosno načinima na koje je moguće očuvati ih. Pored toga, projekt je usmjeren i na obogaćivanje predškolskih programa temama o zaštiti prirode te poticanje djece da odlaskom u prirodu i odgovornim ponašanjem pridonesu očuvanju i zaštiti močvarnih staništa.

Kako najavljuje ravnateljica Dječjeg vrtića Jasna Nociar, tijekom veljače planira se još niz aktivnosti s naglaskom na ovu temu.