branitelji mNa ovotjednoj tjednici Odbora za branitelje članovi su u nazočnosti gradonačelnika Josipa Miškovića raspravljali o raspodjeli financijskih potpora udrugama iz Proračuna Grada Popovače za 2019. godinu.


Tom prilikom izrazili su svoje načelno zadovoljstvo dosadašnjim izdvajanjima kojima su se, zaključili su, uspjeli realizirati svi planirani programi i inicijative braniteljskih udruga koje djeluju na ovom području.
Predsjednik Odbora za branitelje Željko Pačarek predložio je da ovo savjetodavno tijelo uputi svoju sugestiju nadležnom gradskom Povjerenstvu za provedbu Javnog poziva za predlaganje javnih potreba kada je riječ o dodjeli sredstava u segmentu braniteljskih udruga.
Analizirajući rad u protekloj godini Pačarek je podsjetio na postavljanje natpisa na posljednjim počivalištima poginulih i umrlih hrvatskih branitelja koja nisu adekvatno obilježena te pozvao sve udruge da nastave i ubuduće prijavljivati takve slučajeve.
Osvrčući se na plan aktivnosti za ovu godinu, apelirao je na sve udruge da se još aktivnije uključe u programe koji će biti organizirani u okviru obilježavanja Dana Grada Popovače. Članovi su na ovoj sjednici Odbora upoznati i sa inicijativom postavljanja spomen ploče na Željezničkom kolodvoru Popovača kojom bi se obilježio prvi zarobljeni vlak u Domovinskom ratu. Budući je za to već dobivena suglasnost Hrvatskih željeznica, obrazložio je predsjednik Odbora, zamisao je da ploča bude otkrivena upravo na Dan Grada. Gradonačelnik Josip Mišković pozvao je ovom prilikom sve članove Odbora odnosno udruge koje oni predstavljaju na prikaz dokumentarnog filma „Štafeta smrti" koji će biti održan u popovačkom Domu kulture 13. travnja u 18:00 sati.