odbor-komunalna-djelatnost-mOdbor za komunalnu djelatnost Općine Popovača sastao se u cilju razmatranja prijedloga Programa održavanja komunalnih djelatnosti odnosno Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u idućoj godini.

"Najznačajnije planirane investicije odnose se na izgradnju trgova u središtu Popovače. Kada je riječ o izgradnji cesta, Program predviđa gradnju prometnica u Gospodarsko- proizvodnoj Zoni Mišička te spojnu cestu između Kolodvorske i Sisačke ulice u Popovači. Izgradnja pješačkih staza planira se u Gornjem selu u Strušcu, Crkvenom selu u Osekovo, Zagrebačkoj ulici u Voloderu te naselju Raičevac u Popovači. Dječja igrališta planiraju se uređivati u Osekovu i Strušcu, a izgradnja kanalizacijske mreže u ulici Bana Jelačića te Mikulanici u Popovači, kao i u Zagrebačkoj ulici u Voloderu. Provlačenje plinske mreže predviđa se u Ribnjači, Moslavačkoj Slatini, ulici Čupora Moslavačkih te Paklenici odnosno Novom Brdu u Gornjoj Jelenskoj"- među ostalim je istaknuo predsjednik Odbora Saša Jagarčec na posljednjoj sjednici na koju su pozvani i predsjednici Vijeća svih mjesnih odbora s područja Općine.
Predsjednik VMO Donja Gračenica Dragutin Šneler izrazio je nezadovoljstvo prijedlozima komunalnih Programa za 2012. "Iznova se pokazuje da je Donja Gračenica selo na margini Općine u svakom pogledu jer u novim planovima nije uvršten niti jedan zahtjev ovog Mjesnog odbora. Već nekoliko godina upozoravamo na potrebu projektiranja kanalizacije kroz selo, kao i prilazne
ceste željezničkoj stanici gdje već postoji formirana staza. U Pučkom domu prijeko je potrebno izmijeniti elektroinstalacije a u Športskoj ulici sanirati most koji predstavlja kritičnu točku u ovom selu. U Kolodvorskoj ulici trebalo bi osvijetliti prijelaz preko željezničke pruge"- napomenuo je Šneler te upozorio i na nekvalitetno održavanje bankina u ovom naselju.
Govoreći o potrebama naselja Popovača, predsjednik Vijeća ovog Mjesnog odbora Mario Ganić naglasio je sanaciju pješačke staze od Doma kulture prema autobusnoj stanici, postavljanje nekoliko oglasnih panoa, izmjenu postojeće regulacije sustava grijanja Doma kulture te nabavku novog inventara za ovaj objekt. Kada je riječ o Donjoj Vlahiničkoj, Ivica Dragozet upozorio je na potrebu presvlačenja asfaltom Vinogradske ulice te postavljanja kućice na autobusnoj stanici u tom naselju.