Na sinoćnjem sastanku Odbora za branitelje Općine Popovača raspravljano je o aktualnoj problematici braniteljske populacije u Hrvatskoj.

Članovi Odbora istaknuli su kako je odnos nadležnih institucija prema hrvatskim braniteljima neprihvatljiv, naglasivši da nedavni prosvjedi svjedoče o razjedinjenosti ove populacije. Općinski Odbor za branitelje usvojio je zaključak o potrebi jačanja zajedništva svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata u borbi za zaštitu digniteta hrvatskih branitelja. „Moramo biti ustrajni i ujedinjeni kako bi braniteljska populacija koja je časno branila ovu državu, bila tretirana dostojno kao što je to zaslužila"- rekao je predsjednik Odbora Anto Žilić.
Na jučerašnjem sastanku Odbor je donio i zaključak o traženju očitovanja od strane vodstva Lipovice o tome je li se prilikom donošenja odluka o nedavnim otpuštanjima zaposlenika uzimao u obzir status hrvatskih branitelja koji su, kako ističu, za vrijeme Domovinskog rata na ratištima branili i izborili slobodu hrvatske države.