mo-osekovo-mČlanovi Mjesnog odbora Osekovo predvođeni predsjednikom Romanom Rosavcom, održali su sastanak sa zamjenikom općinskog načelnika Draganom Šarčevićem.

Vijećnike Mjesnog odbora Osekova zanimalo je aktualno stanje proračuna te u kojim je segmentima njihovo naselje uključeno u prvi ovogodišnji rebalans čije se donošenje očekuje uskoro.
„Za prva četiri mjeseca indeks općinskih prihoda iznosi oko 20 posto što je ispod planiranog. Prihodi od rudne rente krenuli su tek u svibnju, tako da se u drugom dijelu godine očekuje veći priljev prihoda, a samim time i kvalitetnija dinamika izvođenja određenih radova"- naglasio je zamjenik načelnika Dragan Šarčević.
U Osekovu su u tijeku radovi na uređenju središnjeg parka u kojem se gradi pješačka staza, a do kraja godine planira se i postavljanje dječjih igrala u istom. U izradi je i projektna dokumentacija pješačke staze kroz selo, a u završnoj fazi je dokumentacija za svlačionice na nogometnom igralištu. Tijekom ove godine predviđa se selektivno opremanje kuhinje u Pučkom domu, kao i izrada geodetske podloge odnosno idejnog rješenja za izgradnju prijamnog centra na ulazu u Park prirode Lonjsko polje u Osekovu. U okviru ovog sastanka donačelnik Šarčević istaknuo je i postojanje određenih naznaka skorašnje realizacije sanacije ceste Ravnik- Osekovo.

mo-osekovo-1
„Iako je svako uređenje prometnica uvijek dobrodošlo, prioritetnijom smatram sanaciju ceste Donja Gračenica- Osekovo, a obzirom da je ona frekventnija"- napomenuo je predsjednik MO Osekovo Roman Rosavec s čijim su se mišljenjem složili i ostali članovi Vijeća MO.
Vijećnici Mjesnog odbora Osekovo Vlado Vuksan i Ivan Kunštek izrazili su ovom prilikom prijedlog da Općina snažnije podrži mjesne udruge obzirom da, kako su istaknuli, u Osekovu postoji određen broj mještana uvijek spremnih na volonterski rad i nesebični angažman u aktivnostima usmjerenima ka obogaćivanju društvenog života i stvaranju kvalitetnijih uvjeta u svom selu. Vijećnik Mijo Golomboš upozorio je pak na potrebu sanacije električnih instalacija u Pučkom domu.

mo-osekovo-2
U okviru ovog sastanka raspravljano je i o mogućnostima sanacije puta do rijeke Lonje gdje se u kolovozu održava tradicionalna ribička manifestacija, kao i o uređenju vanjske pozornice kod Pučkog doma.