20 mU Popovači je jučer održana 20. sjednica Gradskog vijeća Grada Popovače koja je započela Aktualnim satom.


Načete su razne teme, a jedna od njih je i održavanje kanala, koji pri većim oborinama uzrokuju poplave na području Grada. „Prošli tjedan je u Gradskoj upravi održan radni sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda, a na temu održavanja kanala na ovom području. Hrvatske vode izvijestile su o svojim planovima održavanja, što uključuje redovna sredstva za održavanje, no nikakve značajnije zahvate, zbog sve manje sredstava u njihovom Proračunu. Prioritetna područja su Donja Jelenska i Stružec, zbog poplava koje se događaju pri velikim oborinama te je u postupku izrada tehničke dokumentacije za projekt koji bi pomogao u sprječavanju istih. Zahvati pročišćavanja kanala vršit će se i u Gornjoj Gračenici, Voloderu, Donjoj Vlahinićkoj, Ravniku, Osekovu, Podbrđu i Popovači, Zagrebačka ulica. Tijekom obilaska spornih kanala uočeni su i propusti od strane Hrvatskih željeznica te će se i s njima organizirati radni sastanak, na kojem će im se ukazati na iste" – izvijestio je gradonačelnik Josip Mišković.

20 1
Uz ove radove, gradonačelnik je govorio i o ostalim kapitalnim investicijama koje se odvijaju na području športskom dvoranom i dalje je najveća kapitalna investicija i za nju se izdvaja najviše sredstava. Od preostalih radova važno je spomenuti izgradnju pješačkih staza u Gornjoj Jelenskoj, gdje je završena prva faza radova, a ugovorena je druga, u Osekovu, gdje se druga faza radova izgradnje pješačke staze bliži kraju i u Voloderu, gdje se ujedno radi oborinsko – fekalna kanalizacija i pješačko – biciklistička staza u dužini od 340 metara (od Ulice Moslavec do Ulice Muškat) te fekalna kanalizacija u Ulici Sv. Barbare, nakon čega slijedi izgradnja pješačko – biciklističke staze. Radovi se očekuju i na igralištu NK 'Moslavac' u Popovači. Za tribinu s nadstrešnicom u izradi je projektna dokumentacija, dok je za svlačionicu u tijeku izdavanje građevinske dozvole. Nadalje, zbog nestabilnog vremena u prošloj godini aktivirano je nekoliko klizišta, koja su oštetila nekoliko prometnica, ali i zatvorila nekoliko nerazvrstanih cesta te će za saniranje istih biti potrebno izdvojiti oko 500.000,00 kuna" – istaknuo je gradonačelnik. Od strane vijećnika naglašeno je loše stanje pješačkog prijelaza preko mosta Voloderac u Voloderu. „Grad Popovača upoznat je s problematikom spomenutog mosta te sam isti obišao sa Županijskim cestama. Postojeća ideja je da se most sanira u sklopu izrade djela pješačke staze od centra do ulice Sv. Barbare u Voloderu" – objasnio je gradonačelnik.
Sjednica Gradskog vijeća nastavljena je Financijskim izvješćima Zajednice sportskih udruga i Vatrogasne zajednice Grada Popovače za 2014. godinu, koja su iznijeli predsjednici, a gradski vijećnici jednoglasno usvojili. Obje zajednice su aktivne kroz cijelu godinu i sudjeluju u svim aktivnostima Grada Popovače te imaju vrlo dobru suradnju s Gradskom upravom.

20 2
Kao i svake godine, uoči proslave Dana grada Popovače, sastalo se Povjerenstvo za utvrđivanje prijedloga kandidata za Godišnje nagrade. Isto je predložilo, a Gradsko vijeće Grada Popovače usvojilo da će nagradu Grada Popovače za životno djelo dobiti posthumno Marijo Gospočić, dok će godišnja nagrada biti uručena Caritasima župa Alojzija Gonzage Popovača, sv. Antuna Voloder, sv. Ane Osekovo i sv. Ivana Krstitelja Gornja Jelenska i DVD-u Stružec. Javna priznanja Grada Popovače ove će godine primiti Sano d.o.o., Udruga vinogradara i vočara 'Škrlet' Popovača i Robotičko – informatički klub Popovača. Također, donesena je i Odluka o imenovanju ravnateljice Dječjeg vrtića za koju je ponovno izabrana Jasna Nociar, a usvojene su i Odluke o razrješenju člana Odbora za komunalnu djelatnost i Povjerenstva za utvrđivanje prijedloga kandidata za Godišnje nagrade te imenovanje novih članova i Odluku o zakupu poslovnog prostora u vlasništvu Grada Popovače.