svecana sjednica mU prigodi obilježavanja nadolazećih blagdana, Gradsko vijeće Grada Popovače održalo je svečanu sjednicu.


Okupljenim članovima aktualnog saziva Gradskog vijeća, predsjednicima Vijeća mjesnih odbora, djelatnicima gradske uprave te Knjižnice i čitaonice i Dječjeg vrtića Popovača, župnicima, članovima udruga proistekllih iz Domovinskog rata kao i predstavnicima svih ostalih gradskih udruga građana odnosno privrednih subjekata i ustanova pozdravnom riječju obratila se predsjednica Gradskog vijeća Marija Starčević. Zahvalila je ovom prilikom na suradnji vijećnicima koji su, podsjetila je, do sada održali 24 radne sjednice zauzimajući se za projekte od općeg interesa za zajednicu. „Da smo u svome djelovanju svi, bez obzira na različita politička opredjeljenja, vođeni istim ciljem, a to je ravnomjeran razvoj svih dijelova Grada, potvrđeno je i na posljednjoj ovogodišnjoj radnoj sjednici kada je jednoglasno usvojen Proračun za 2016."- zaključila je Starčević.

svecana sjednica 1
U svom osvrtu na ovu godinu, gradonačelnik Josip Mišković također je zahvalio na suradnji vijećnicima kao i svim ostalim suradnicima, izrazivši zadovoljstvo rezultatima postignutima kroz značajne napore u smjeru ublažavanja negativnih učinaka krize.

svecana sjednica 2

svecana sjednica 7

svecana sjednica 8
I ove je godine nastavljena tradicija blagdanskog darivanja roditelja poginulih branitelja s ovog područja božićnicom u iznosu od 1.000 kuna, a koje su nazočnim roditeljima zajedno uručili pročelnica Upravnog odjela za proračun i opću upravu gospođa Biserka Novak, gradonačelnik i predsjednica Vijeća. Dodijeljene su i godišnje nagrade za istaknute rezultate u sportu.

svecana sjednica 3

svecana sjednica 10

svecana sjednica 4

svecana sjednica 5
Grad Popovača plaketu je dodijelio članu Kickboxing kluba Popovača Marku Jaiću kao najuspješnijem sportašu na području Grada Popovače u 2015. godini. Marko Jaić rođen je 27.2.1997. godine. Kickboxingom se aktivno bavi posljednjih sedam godina, i to u disciplinama point fighting, light contact i Kick light. Tijekom 2015. godine Marko je uspješno nastupio na ukupno šest državnih i međunarodnih natjecanja na svima izborivši druga ili prva mjesta. Svoj najbolji rezultat postignuo je sudjelujući na WAKO Europskom prvenstvu za juniore i mlađe kadete održanom u kolovozu u Španjolskom San Sebastianu gdje je osvojio zlatnu medalju u disciplini Kick light +94. kg.
Plaketa je dodijeljena i Športskom nogometnom klubu Voloder kao najuspješnijoj sportskoj udruzi Grada Popovače u ovoj godini. Riječ je o amaterskom nogometnom klubu sa dugogodišnjom tradicijom djelovanja, osnovanom 1966. godine koji danas broji 112 registriranih igrača. Klub organizira i provodi redoviti sustav treninga i drugih oblika nogometne poduke osim za seniore i za tri uzrasne kategorije mladih i djece radi pripreme za natjecanja. Kada je riječ o rezultatima, najmlađa kategorija limača NK Voloder izborila je prvo mjesto ispred jake kutinske Moslavine. Kategorija pionira u vrlo snažnoj konkurenciji završila je na drugom mjestu, a kategorija juniora doslovno je pomela svoje protivnike osvojivši prvo mjesto. Naporad rad urodio plodom i kod kategorije seniora, vrlo mlade i perspektivne ekipe kojoj je prosjek godina tek 19, a treneri braća Bijelić doveli su ih u I. Županijsku ligu.

svecana sjednica 9
Svojim izvedbama svečanu sjednicu glazbeno su oplemenili članovi Pjevačkog zbora Udruge umirovljenika Grada Popovače.svecana sjednica 6