22 sjednica mNa jučer održanoj sjednici gradski su vijećnici usvojili Polugodišnji obračun Proračuna Grada Popovače za 2015. godinu.


Kako je u obrazlaganju prijedloga ove odluke istaknuo gradonačelnik Josip Mišković, tijekom prvih šest mjeseci ove godine realizirano je manje od planiranih 50 % kako prihodovne, tako i rashodovne strane Proračuna. „Riječ je o očekivanoj situaciji budući se većina djelatnosti izvršava u drugoj polovici godine"- rekao je gradonačelnik te najavio kako će se pred vijećnicima na idućoj sjednici naći usvajanje rebalansa Proračuna radi usklađenja.

22 sjednica 1
Oporbeni vijećnici HDZ-a na jučerašnjoj su sjednici glasali protiv Polugodišnjeg obračuna Proračuna zbog, kako su obrazložili, mišljenja da se mnoge značajne aktivnosti koje su podržali u okviru usvajanja ovogodišnjeg Proračuna, nisu do sada realizirale.
Na 22. sjednici usvojeno je i Financijsko izvješće Knjižnice i čitaonice Popovače za razdoblje od 1.01. do 30.06.2015. godine kao i ono Dječjeg vrtića Popovača za isto razdoblje. Nazočnost ravnateljice vrtića Jasne Nociar vijećnici su iskoristili i za raspravu o ostalim aktualnostima u ustanovi. Vijećnici su jučer usvojili i Odluke o izmjeni Odluke o plaći i drugim pravima iz radnog odnosa gradonačelnika odnosno Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o naknadi za rad zamjenika gradonačelnika koji dužnost obavlja bez zasnivanja radnog odnosa. Riječ je o usklađivanju s novim zakonskim odredbama koje ne predstavlja nikakve izmjene u odnosu na dosadašnje iznose plaće odnosno naknade gradskih čelnika. Donesena je i Odluka o objavi Javnog poziva za isticanje kandidata/zamjenika kandidata za članove Savjeta mladih Grada Popovače, koji je kao radno tijelo Gradskog vijeća uvršten i u Statut.

22 sjednica 4

22 sjednica 2
Na početku 22. sjednice Gradskog vijeća županijska vijećnica Mirjana Golubić izvijestila je o svom izlasku iz SDP-a odnosno nastavku mandata u Županijskoj skupštini kao nezavisna vijećnica.
Između ostalih brojnih pitanja na Aktualnom satu raspravljano je o nastavku projekta uređenja Ulice Nikole Tesle u Popovači. Gradonačelnik je izvijestio kako je projekt, inače započet još 2005. godine, zastao zbog činjenice da dvoje vlasnika privatnih parcela nisu prihvatili odštetu po procjeni sudskog vještaka te se krenulo u izvlaštenje koje je izuzetno spor postupak. Vijećnike je zanimao i nastavak izgradnje vodovodne mreže u Ulici Paklenica u Gornjoj Jelenskoj, a kako je najavio gradonačelnik, prema Moslavini d.o.o. je upućen zahtjev da se ove godine taj projekt dovrši. „Kada je riječ o ostalim investicijama u tom segmentu, valja istaknuti aglomeraciju Popovače. Preko Hrvatskih voda projekt je nominiran prema EU fondovima, tijekom proljeća je izabran izvođač koji bi do lipnja iduće godine trebao imati kompletnu dokumentaciju i krenuti s radovima"- rekao je Mišković. Odgovarajući na pitanje o aktivnostima usmjerenima na prevenciju poplava, gradonačelnik je naglasio da stručnjaci iz Hrvatskih voda tvrde da će svi problemi vezani za plavljenje Strušca i Donje Jelenske biti riješeni izgradnjom nasipa na vodotoku Vlahinička za koji se dokumentacija očekuje u proljeće iduće godine. Vijećnici su aktualizirali i pitanje podizanja spomen obilježja generalu Červenku u Podbrđu te preimenovanje Kutinske ulice u Popovači u Vukovarsku ulicu odnosno Trga II kod Doma kulture u Trg hrvatskih branitelja.

22 sjednica 3
Govoreći o dinamici radova na novoj osnovnoj školi sa športskom dvoranom, gradonačelnik je istaknuo da se očekuje zatvaranje objekta do kraja listopada kako bi se tijekom zimskih mjeseci pristupilo uređenju unutrašnjosti objekta. „Ispred Grada Popovače izrazio sam nezadovoljstvo nadzorom budući ga smatram nedovoljno ažurnim te je zatražena detaljna analiza izvedenih radova i troškova"- naglasio je gradonačelnik Josip Mišković.