oranje 1 mU Općini Sunja na poljoprivrednoj površini Bečko zvono održano je 17. državno natjecanje u oranju i 8. natjecanje u oranju konjima.

U višesatnom zahtjevnom natjecanju u oranju sudjelovalo je 32 natjecatelja iz 16 županija, dok je u oranju s konjima sudjelovalo osmero natjecatelja.
Pobjednici po kategorijama su bili Miroslav Bartolović iz Požeško-slavonske županije u kategoriji „Plugovi ravnjaci", Zrinko Miličić iz Osječko-baranjske županije u kategoriji „Plugovi premetnjaci", dok je u kategoriji „Oranje konjima" najbolji bio Jure Capan iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Oni će kao predstavnici Republike Hrvatske sudjelovati na 67. Svjetskom natjecanju u oranju koje će se sljedeće godine održati u Rusiji. Sisačko-moslavačka županija je na ovom natjecanju imala i svoja tri predstavnika - Josip Mlinarić, Matija Majstorić i Ivan Kosar.
U sklopu natjecanja, domaćini su za posjetitelje pripremili i izložbu poljoprivredne mehanizacije i Sajam poljoprivredno – prehrambenih proizvoda te kulturno-umjetnički program. Podršku natjecateljima uz župana SMŽ Ivu Žinića i njegovog zamjenika Romana Rosavca dao je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Popovače Ivica Keser.