pametni grad 2 mU Gradskoj upravi Grada Popovače održan je radni sastanak s Regionalnim koordinatorom Sisačko – moslavačke županije na temu izrade Strategije pametnog grada Popovače.


Strategija pametnog grada izradila bi se za razdoblje od 5 godina, a predstavljala bi sveobuhvatni razvojni plan koji bi služio kao osnova budućeg gospodarskog, društvenog i kulturnog razvoja Grada.
Isto tako, služila bi kao temelj za daljnju realizaciju projekata i mjera koje osiguravaju pametni razvoj Grada i to sve s ciljem efikasnijeg upravljanja sredstvima iz europskih i nacionalnih fondova.
Izradom Strategije pametnog grada, Grad Popovača će razviti inovativan i učinkovit pristup upravljanju gradom, njegovim resursima, procesima i javnim uslugama koje omogućavaju adekvatnu primjenu razvijenih digitalnih tehnoloških rješenja.
Cilj strategije je povećanje kvalitete i standarda života građana te razvoja digitalne uprave i usluga građanima, naprednu i učinkovitu komunalnu infrastrukturu i energetsku učinkovitost.