dječji tjedan 1 mDječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća sve više djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ (DND).

Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana.

"Premda u našem gradu još nije osnovano društvo, Osnovna škola Zorke Sever već treću godinu zaredom obilježila je Dječji tjedan, od 5. do 11. listopada 2020. godine.
Razrednici su na satu razrednika s učenicima razgovarali o dječjim pravima, osobito o pravu na igru i zdravstvenu zaštitu. Učenici su dobili zadatak da zaigraju igre koje su njihovi roditelji, čak i bake i djedovi igrali u djetinjstvu. Učenici i njihovi roditelji su uživali igrajući mnoge zaboravljene igre.
Povodom 70-og rođendana Dječjeg tjedna, oslikali smo zid naše škole. Tema je bila Mali princ, a realizirali su ju učenice 8.b razreda uz pomoć učitelja likovne kulture Nikole Bartulića.
Na satu vjeronauka vjeroučitelji su s učenicima gledali film o Marijinim obrocima Ljubav dopire svuda. Učenici su prikupljali dobrovoljne priloge za Marijine obroke i tako čine mala djela ljubavi pomažući djeci u najsiromašnijim dijelovima svijeta da dobiju jedan obrok dnevno. Sve aktivnosti smo fotografirali i snimili, te izradili videozapis" - poručuju iz OŠ Zorke Sever.