dani meda ocjenjivanje 4 mDevetu godinu za redom Udruga pčelara i medara LIPA Popovača je u suradnji sa gradskom Turističkom zajednicom organizirala manifestaciju pod nazivom 'Dani meda i ocjenjivanje meda', ali s nešto siromašnijim programom zbog poštivanja propisanih epidemioloških mjera.


Uoči ovog, središnjeg dijela manifestacije, program 9. Dana meda krenuo je još 20. listopada na Izložbeno- prodajnim štandovima meda i mednih proizvoda u središtu Popovače i Velike Ludine. Subotnji program obuhvatio je stručno predavanje kojem je tema bila Analiza pčelarske sezone 2020. teme te se informiralo sve prisutne o aktivnostima u Hrvatskom pčelarskom savezu.
Ovom prilikom uz podjelu diploma proglašeni su i rezultati devetog senzorskog ocjenjivanja meda za 2020. godinu kojima je čestitao i gradonačelnik Josip Mišković istaknuvši kako je u planu kupovina nekretnine koja bi se na korištenje dala članovima ove Udruge, odnosno koja bi postala tzv. Kuća meda, gdje bi se na jednom mjestu mogli obuhvatiti proizvodi svih medara sa ovog područja.
Brončanu diplomu za bagremov med dobio je Ivan Vinceković, za cvjetni med Nenad Lidmila, Mario Mihaljević i Mario Milek za kestenov med Siniša Perko, za lipov med Hrvoje Havlena i OPG Tadić. Srebrnu diplomuTomislav Hajek, kestenov med Edo Hojnik, cvjetni med Robert Starčević, med od amorfe Nada Šerbecki.
Zlatnu diplomu za lipov med Marijan Hajek i Mario Pomahač, kestenov med Miljenko Vein a zlatnu diplomu s maksimalnih 20 bodova za kestenov med dobio je Dražen Kocet te je ujedno taj med šampion 9. Dana meda.
Analiza uzoraka meda provedena je na Zavodu za ribarstvo, pčelarstvo, lovstvo i specijalnu zoologiju Agronomskog fakulteta u Zagrebu.