radovi 2 mDjelatnici Komunalnih servisa Popovača započeli su uređenjem javnih površina Grada Popovače.

Uređuju se cvjetnjaci u kružnim tokovima te ostale zelene površine. Uz uklanjanje orezanog granja provodi se i sadnja novih stabala te održavanje dječjih igrališta i groblja. U narednom razdoblju u planu je, uz košnju zelenih gradskih površina i početak košnje uz prometnice, zamjena zimskog cvijeća te uređenje gradskog centra uskrsnim dekoracijama.
Što se tiče uređenja groblja gradonačelnik Josip Mišković ističe kako će se značajna sredstva ove godine izdvojiti za uređenje mjesnih groblja u Popovači i Voloderu. U Popovači se nastavlja obnova i izgradnja pješačkih staza, za što je predviđeno oko 500 tisuća, a dio sredstava Grad je stekao putem LAG natječaja.

radovi 1 1
U Voloderu će se uz izgradnju ograde i okvira postaviti i videonadzor. „Budući da smo održavanje i korištenje groblja prenijeli na naše Komunalne servise, dogovorena je investicija uređenja mjesta na groblju Voloder gdje bi se stvorili uvjeti za formiranje novih grobova, jer je postojeći dio groblja gotovo popunjen. Ideja je da se naprave okviri koji će prije svega poštovati DPU groblja, a isto tako stvoriti lakše uvjete kod ukopa i izgradnje spomenika. Ove godine planiramo napraviti 20-ak okvira, te ogradu“ – rekao je gradonačelnik Mišković.

(http://www.radiomoslavina.hr/2020/03/grad-popovaca-zapoceo-s-uredenjem-javnih-povrsina/)